×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Sara i Avram

Orson Skot Kard (autor)

Sara i Avram
607 din
Stara cena: 715 din
U korpu

Imala je deset godina kada je u kući svog oca prvi put ugledala lutalicu iz pustinje, žednog, umornog i prljavog od puta. Kada joj je obećao da će se za deset godina vratiti da bi se oženio njome, Sarina sudbina je bila određena.

Ovako počinje roman Sara i Avram slavnog američkog pisca Orsona Skota Karda, jedinog autora koji je dobio prestižne nagrade HUGO i NEBULA dve godine za redom. Koristeć

i svoju nepresušnu imaginaciju i poznavanje ljudske prirode, Orson Skot Kard nam u ovom romanu donosi biblijsku priču o Sari i Avramu i njihovom životu ispunjenom ljubavlju i verom u Boga, ali i brojnim opasnostima i nedaćama, kao i bolom zbog nemogućnosti da dobiju dete koje oboje silno žele.

Ne odstupajući od prikaza likova datih u Starom zavetu, Orson Skot Kard uspeva da oslika Saru i Avrama kao stvarne ljude od krvi i mesa slične nama, a ipak izuzetne po svojoj veri u Boga i u čuda koja samo On može da ostvari.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Algoritam; 2006; ćirilica; 21 cm; 344 str.; 86-7662-039-3;