knjizara.com
Ruže

Lila Mičam (autor)

Ruže
rasprodato

U najboljoj tradiciji romana poput Ptice umiru pevajući, stiže nam panoramska saga o snovima, moći, borbi i zabranjenim strastima u Istočnom Teksasu.
Meri se nikad, ama baš nikad ne bi odrekla plantaže. To bi značilo da izda oca i njegovog oca, i sve Tolivere pre njih koji su otimali zemlju od šume, znojili se i mučili, žrtvovali i umirali za hiljade jutara koje su doživeli da im uzvrate za mukotrpan rad. Nikad neće žrtvovati Somerset muškom ponosu! No... voli Persija. On je trn u njenoj slabini koji ne može da iščupa koliko god se trudila.
Obuhvatajući

čitav dvadeseti vek, roman Ruže je priča o moćnim osnivačkim pordicama Haubatkera u Teksasu i tome kako se njihove istorije prepliću tokom tri generacije.
Meri Toliver, vlasnica plantaže pamuka i Persi Vorik, magnat drvne industrije zaljubljeni su jedno u drugo, ali zbog svoje tvrdoglavosti i Merine posvećenosti porodičnoj zemlji, čine grešku i ne venčavaju se. Sad moraju da se suoče s neiskrenošću, tajnama i tragedijama koje se događaju oko njih i bezmernim gubitkom onog što je moglo biti – ne samo za njih, već i za njihove porodice.
Vešto i pribrano slikajući veliko platno, nalik teksaskoj varijanti romana Prohujalo s vihorom, Lila Mičam ispisuje ep o sudbinama Toliverovih i Vorvikovih. Ruže su dirljiva ljubavna priča o borbi i žrtvovanju, natopljena nostalgijom za vremenom kad su čast i lepi maniri bili pravilo. Ovaj roman predodređen je da se čuva i čita iznova.

„Čitaoci koji vole starinske sage uživaće u ovom razgranatom romanu o strasti i osveti. Toplo preporučujemo.“
Library Journal

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 608 str.; 978-86-521-0685-1;