Rozmari Satklif

Rozmari Satklif

Rouzmari Satklif je rođena u Sariju, kao kći pomorskog oficira. U drugoj godini dobila je Stilovu bolest, progresivno oboljenje praćeno slabljenjem telesnih funkcija, zbog čega je najveći deo života provela u invalidskim kolicima. Kao sasvim mala morala je da miruje na leđima, pa joj je majka čitala dela pisaca poput Dikensa, Tekerija i Trolopa, ali i grčke i rimske mitove. Izuzev čitanja, slabo je napredovala u školi i u četrnaestoj godini se upisala u umetničku školu, na odsek za izradu minijatura. Četrdesetih godina prošlog veka održala je prvu izložbu minijatura u Kraljevskoj akademiji, a posle rata je primljena u Kraljevsko društvo minijaturista.
Prvu knjigu za decu, Kraljičine priče, objavila je 1950. godine, a posle toge se posvetila pisanju istorijskih romana i romana za decu i stekla izuzetan ugled i poštovanje među piscima.
Na spisku dobitnika odlikovanja našla se 1957. godine i tom prilikom joj je dodeljen Orden oficira Britanske imperije, a 1992. i Orden komandanta Britanske imperije.
Rouzmari Satklif je preminula 1992. u sedamdeset drugoj godini.

autor Rozmari Satklif

1 naslova [prikazano 1-1]

Lučonoše

Rozmari Satklif

Broširani povez, Laguna, 2012, ISBN: 978-86-521-0983-8, latinica
Iz Britanije su zauvek otplovili poslednji rimski vojnici i prepustili je građanskom ratu i opasnosti od saksonske najezde. Akvila napušta svoj puk i ...

U korpu

764 din

Stara cena:899 din

Ušteda:135 din (15%)