knjizara.com
Roman o pčelaru

Veroljub Umeljić (autor)

Roman o pčelaru
785 din
U korpu

Roman o pčelaru je životna priča o mladom pčelaru, koji nastavlja porodičnu tradiciju. Ostavši rano bez oca, uz pomoć očevog prijatelja, iskusnog pčelara, i uz podršku ukućana, posebno dede i majke, on, stasavajući u čoveka, stasava i u pčelara, podjednako se trudeći da bude i valjan čovek i dobar pčelar.
Njegovo prvašnje interesovanje za pčelarstvo prerasta u ljubav, koja će se, kasnije, kad upozna lepu crnooku devojku, premetnuti u veliku ljubav prema njoj. Međutim, ta nova ljubav neće potisnuti onu prvu. Naprotiv, ona će je samo učvrstiti i oplemeniti. Zavolevši njega, i njegova izabranica, sa kojom se ženi, zavoleće i pčele.
U ovoj prozi pulsir

a nepatvoren život. I likovi su životni. Ta njihova životnost dočarana je uspešno izvedenim dijalozima. Kroz njih je najvećma potcrtan karakter likova. Gdegde, iz opisane životne situacije, vrcne duhovita replika, i pripovedanje učini življim i zanimljivijim...
Nadamo se (a to je, izgleda, i pisac priželjkivao), da će, posle čitanja ovog romana, pojedini čitaoci poželeti da budu pčelari. A to će biti i najveća potvrda autoru da se sa uspehom ogledao i u beletristici.
Iz recenzije Bratislava Milanovića

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Veroljub Umeljić - izdavač; 2011; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 382 str.; 978-86-901835-6-2;