knjizara.com
Rezilijentnost
umeće prevladavanja teških životnih izazova

Tijana Mandić (autor)

Rezilijentnost
1188 din
Stara cena: 1320 din
U korpu

Tijana Mandić vidi psihološku rezilijentnost kao sposobnost da se izađe na kraj sa krizom ili da se efikasno povrati u stanje prethodne ravnoteže. Ovo je knjiga koja će vas upoznati sa novom stvarnošću u kojoj živimo. Autorka nam daje slikovitu definiciju ovog neobičnog pojma - REZILIJENTNOST, posredno se osvrćući na La Fontenovu basnu "O hrastu i trsci". Služeći se ovom metaforom, ona ističe da je "suština ipak u tom ispravljanju trske kada oluja prođe".

Ova studija se pojavljuje u pravom trenutku za otvaranje teme otpornosti na stres i psihopatološke uticaje, u vreme kada se čitava planeta suočava sa brojnim strahovima i neizvesnošću. Publikacija Tijane M

andić pruža podršku, artikulaciju i konkretno upotrebljive tehnike za jačanje da bi krajnji cilj bio što bezbolniji prolazak kroz krizu.

U psihoterapijskoj praksi srećemo ljude koji se lakše nose sa životnim izazovima od ostalih. Isto tako, srećemo i one druge. Bez obzira na to o kome je reč, dobra vest i jasna poruka koja se izvodi iz sadržaja knjige glasi da se rezilijentnost može posmatrati, naučiti i usvojiti kao dobra navika i veština, a ne samo kao kapacitet koji inicijalno posedujemo ili ne.

Prof. dr Bojana Škorc

Jedan od kvaliteta ove publikacije je uspešna strategija autorke da se posveti dubokoj i teškoj egzistencijalnoj temi, a da pri tome ne napusti naučnu poziciju i uporište u empirijski zasnovanom znanju. To je zahtevalo od Tijane Mandić da odabere, uobliči i prezentuje one nalaze, tehnike, koncepte koji mogu biti od koristi kako psihološkoj naučnoj čitalačkoj publici tako i najširoj grupi čitalaca zainteresovanih za lični samorazvoj i proučavanje psihološkog polja bez obzira na njihovo predznanje.

Prof. dr Kristina Brajović Car

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: HERAedu; 2. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 22 cm; 179 str.; 978-86-7956-187-9;