knjizara.com
Rezidba vinove loze

Dragoljub Žunić, Saša Matijašević (autor)

Rezidba vinove loze
rasprodato

Rezidba vinove loze je jedna od najznačajnijih ampelotehničkih mera. Zbog toga je ova tema vrlo značajna, stalno aktuelna i obogaćena novim iskustvima i saznanjima.
Rezidba je jedna od najskupljih agrotehničkih mera tokom formiranja uzgojnog oblika, rastuće rodnosti i redovne eksploatacije zasada. Od pravilno izvedene osnovne i dopunske rezidbe zavisi rast, razviće i plodonošenje vinove loze.Visoki kvalitetni prinosi su takođe najviše zavisni od pravilno izvedene rezidbe. Pri rezidbi se moraju poštovati ekološki uslovi, biološka svojstva sorti, raspoloživa sredstva mehanizacije, odnosno čitav sistem gajenja vinove loze.
Iz svih ovi

h i niza drugih razloga rezidbi se mora pokloniti dužna pažnja u nju se mora uložiti znanje i iskustvo. A samo znalački sprovedena rezidba može dati očekivane rezultate. Otuda i ideja da se ovoj značajnoj meri posveti knjiga koja je po koncepciji namenjena inženjerima agronomije voćarsko-vinogradarskog smera, studentima i učenicima Poljoprivrednih fakulteta i škola kao i vinogradarima amaterima. Dakle scvima koji se neposredno bave proizvodnjom grožđa.
Autori

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Vinogradarstvo , Vinova loza
Ostali naslovi iz oblasti: Poljoprivreda

Izdavač: Poljoprivredni list; 2009; Broširani povez; latinica; 21 cm; 211 str.; 86-85121-01-9;