knjizara.com
Revolucija čistih tehnologija

Ron Pernik, Klint Vajlder (autor)

Revolucija čistih tehnologija
rasprodato

Kada industrijski giganti kao što su GE, Toyota, i Sharp i investicione firme kao što je Goldman Sachs prave investicije od više milijardi dolara u čiste tehnologije, poruka je jasna. Razvijanje čistih tehnologija nije više društveni problem koji vode ljudi koji se bave zaštitom okruženja; to je biznis koji razrađuje novac i polako prelazi u poslovne tokove. U stvari, ekonomija se suočava sa novim izazovima zbog veoma visoke cene energije, nedostatka resursa, globalnog okruženja i bezbednosnih pretnji. Zato čiste

tehnologije - tehnologije koje su dizajnirane da obezbeđuju superiorne performanse za nižu cenu dok istovremeno kreiraju manji gubitak od konvencionalnih ponuda - imaju velike šanse da budu sledeća mašinerija koja će obezbediti ekonomski rast.

"Treba da pročita svaki odgovoran građanin planete" - Guy Kawasaki, Garage Technology Ventures, i autor knjige "Umetnost početka"

U knjizi, autori Ron Pernick i Clint Wilder opisuju kako su se probile čiste tehnologije, od utopijskog sna pa sve do njihove aktuelne revolucije, među unutrašnjim krugovima korporativnih sala za sastanke, na trgovinskim spratovima u Wall Street-u, i u vladinim kancelarijama širom sveta. Ističući osam glavnih sektora čistih tehnologija - solarna energija, energija vetra, biogoriva i biomaterijali, zelene zgrade, lični transport, pametne mreže, mobilne aplikacije i filtriranje vode - oni otkrivaju kako investitori, preduzetnici i pojedinci mogu da profitiraju iz ovog novog talasa tehnoloških inovacija. Pernick i Wilder posebno ističu pobednike među tehnologijama, kompanijama i regionima koji su imali najveće koristi od čistih tehnologija - i oni će vam reći zašto je sada vreme za delanje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekologija , Tehnologija , Održivi razvoj
Ostali naslovi iz oblasti: Ekologija

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2. izdanje, 2009; latinica; 24 cm; 318 str.; 978-86-7310-424-9;