knjizara.com
Rekvijem za Adama

Aleksandar Đurišić (autor)

Rekvijem za Adama
rasprodato

Izuzetan psihološki roman, sa naglašenim unutrašnjim tokom misli glavnog junaka, Borisa Hundića, talentovanog pijaniste, sa mnogo ambicija, ali i mnogo strahova i unutrašnjih prepreka. Jedna greška bila je dovoljna da mu život pretvori u pakao i iznese na površinu najmračnije tajne njegove duše, natera ga u beg od odgovornosti, beg od duhova iz prošlosti, a najviše od samog sebe i odgovora na pitanje koje ga muči, a koje će intrigirati čitaoce do poslednje stranice: Šta se dogodilo sa Adamom Adamovićem?

„Rekvije

m za Adama“ je drugi roman virtuoza na rečima, savršeno impresionističko delo koje nosi pečat Aleksandrovog istančanog stila, preciznih rečenica i prebogate mašte. Heseovski naslikan lik Borisa Hundića prilično je kompleksan i detaljan.
Roman je zapravo hodočašće glavnog lika, Borisa Hundića, kompleksne ličnosti koja na pogrešne načine pokušava da se prilagodi realnosti. Teško detinjstvo, siromaštvo, nasilje i nedostatak majke oblikovale su Borisa koji je zapravo apstrakna duša posvećena višim vrednostima koje nisu karakteristične za ruralnu sredinu u kojoj je odrastao. Neprilagođen sanjar bačen u surovu srpsku realnost ne može dugo da opstane.Kao što Bogoljub D. kaže: „Ako postoji pakao, onda se on sastoji od duša najupornijih pravednika“ – Aleksandar Đuričić Ash je dokazao da književnost kao vrhunska umetnost i dalje živi. Svojom veštinom pisanja usmerio je savremenu književnost na pravi put.
Jelena Baćanović

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Urban Art; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 459 str.;