knjizara.com
Razgovori - Sioran

Emil Sioran (autor)

Razgovori - Sioran
rasprodato

Razgovori sa Sioranom su uzbudljivo putovanje kroz istoriju, filozofiju, metafiziku, ali možda pre svega obračun sa samim sobom i svetom koji ga okružuje...
Sve zavisi od dubine naših ubeđenja, ako je spremno da se prihvati sve što vas snađe, poniženje, nedostatak novca u ime pisanja, da pisanje stavite iznad svega ostaloga, da prihvatite sve eventu-alne neuspehe i uvek da naterate sebe da budete svoj gospodar. Treba se složiti sa samim sobom i ne zavisiti od drugih; vi ste svoj gospodar, to je vaša bitka. Drugi to ne znaju, ali će saznati kroz vaše knjige. Zašto se jedna knjiga objavi? Da se objavi priča o toj borbi!!!
U Libanu,

za vreme građanskog rata, jedna žena je preživela zahvaljujući njegovim knjigama, a Japanka je odustala od samoubistva i postala poznati pisac.
Sioran je mislilac koji može dvostruko da deluje, zavisno od prirode onoga koji ga čita. Slabe obeshrabruje, ali jake nagoni da prihvate najveće životne probleme. Njegova filozofija odbacuje sve moguće iluzije, deluje oslobađajuće na ljude sklone da žive u iluzijama, ali ne i na one koji su slabi i skloni neaktivnosti: njih može odvesti u propast.
Dok ga čitamo, čini nam se da zajedno s njim učestvujemo u uzbudljivoj avanturi otkrivanja često skrivenih nepravdi istorije i nesposobnosti čoveka da radikalno izmeni svoj položaj. Lepotom sli-ka, finoćom zapažanja i toplinom iskaza, Sioran ipak pokušava da na sebi svojstven način vrati veru u ljudsku vrstu.
Sioranovi razgovori su njegovo prvo kompletno i autobiografsko predstavljanje na srpskom jeziku, pokušaj samoposmatranja, objašnjavanja straha, ljubavi i života.


Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Dereta; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 230 str.; 978-86-7346-795-5;