knjizara.com
Raštimovana muzika
memoari

Sting (autor)

Raštimovana muzika
rasprodato

Pošto sam ceo život pisao pesme, sažimajući svoje ideje i emocije u kratke rimovane kuplete i prateću muziku, nikada mi nije palo na pamet da napišem knjigu. Ali kada sam stigao u ono samoispitujuće doba života od pedeset godina, otkrio sam da me po prvi put nešto nagoni da pišem duže pasaže koji su me u jednakoj meri stimulisali i zaokupljali kao što je to činilo pisanje pesama.
Tako je Raštimovana muzika počela da dobija oblik. To je knjiga o ranim godinama mog života, od detinjstva i adolescencije do predvečerja mog uspeha sa grupom Polis. Reč je o priči koju malo ljudi zna.
Nije me zanimal

o da se upuštam u tradicionalno autobiografsko nabrajanje svega što mi se ikada dogodilo. Osećao sam potrebu da umesto toga prizovem određene trenutke, ljude i veze, kao i neke događaje koji i danas, dok pokušavam da razumem kakvo sam dete bio, snažno odjekuju u mojoj duši.

"Raštimovana muzika" nije nerealno ulepšano niti pompezno štivo. Sting je dopadljiv pripovedač, ni lažno skroman ni umišljen bez pokrića, i piše sa mnogo ironije prema sebi koja daje šarm ovoj prozi.
The Washington Post

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Laguna; 2004; latinica; 21 cm; 321 str.; 86-7436-183-8;