knjizara.com
Puna kuća

Bernadet Strahan (autor)

Puna kuća
rasprodato

Evi Kramp je malerozna glumica-početnica u kostimu jazavca, sa užasno neupečatljivim imenom, viškom kilograma ispod minića i porodicom koja glumi visoko društvo usred skromnog predgrađa – a muškarci ovoga sveta za nju su nedostižan i neuhvatljiv san. No od trenutka kada joj stara, draga prijateljica njene bake ostavlja nasledstvo, kuću koja se raspada, punu stanara gde se ne zna ko je od koga luđi, reč za Evino stanje možda bi mogao da pronađe samo njen vrcavi zlatokosi cimer – da je manje zauzet traženjem zgodnih muškaraca. Iako se Evina najbo

lja drugarica Saša zdušno trudi da joj olakša život savetima o produhovljenju, trećem oku, čarobnim kristalima i isterivanju duhova, Evin život se naprosto strmoglavljuje nizbrdo, ali tada... Sudbina naše junakinje postala je najčitanija komedija prošle godine. Briljantna i duhovita, Puna kuća će vas nasmejati do suza.

Bernadet Strahan rođena je u Fulamu, u Londonu, a sada je možete naći u Tvikenamu, Midlseksu i Nešvilu. Pre nego što je počela da se bavi pisanjem, vodila je studio za nasnimavanje glasa, gde je radila s mnogim poznatim imenima glumačkog sveta. Uz to je pisala za mnoge časopise, među kojima su Chat, Bella, Woman’s Own i J17, a mnogi je znaju i kao suprugu kompozitora koji je autor muzike za kviz Želite li da postanete milioner.Ovo joj je prva knjiga. U novembru 2005. očekuje se njen novi hit – roman Handbags and Halos – a u međuvremenu Sony već snima te-ve seriju po Punoj kući.

„Puna kuća Bernadet Strahan zaista je redak dragulj: ona jeste savremeni zabavni roman, ali po mnogo čemu odskače od mase naizgled sličnih dela. Strahanova je najsvežiji i najduhovitiji pisac koji se pojavio u ovom žanru poslednjih godina, i zaista vas navede da se naglas smejete dok čitate... Njena knjiga je živahna, topla i odlično napisana. To je, najkraće rečeno, izvrstan roman i pravi nastup talentovanog novog pisca. S razlogom se kotira visoko na svim listama.“ - Glazgov herald, januar 2005.

„Bernadet Strahan je svojim romanom prvencem ispunila sve zahteve... Puna kuća označava početak jedne blistave karijere“ - Bukseler

„Evi Kramp nije tipična junakinja...“ - Kosmopoliten

„Na prvi pogled, ovaj roman ima sva obeležja predvidljive lake literature, ali kada se pažljivije u nju udubite, ispostavlja se da je reč o pravom blagu. Zaplet je maštovit i originalan... Sa izvrsno ocrtanim likovima i silnim preokretima, Puna kuća jeste lagan roman, ali roman u kakvom se uživa.“ - Hit, decembar 2004.

Sveže, duhovito i zabavno – romantična komedija godine!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Magnet; 2005; latinica; 22 cm; 314 str.; 86-85279-10-0;