knjizara.com
Psihološki i duhovni osnovi slobodnog zidarstva

Desimir D. Ivanović (autor)

Psihološki i duhovni osnovi slobodnog zidarstva
990 din
U korpu

Oblast Masonerije ili Slobodnog zidarstva je u našoj sredini i u domaćoj literaturi uglavnom istorijski obrađivana, dok je u medijima i javnim nastupima ova tematika uglavnom tretirana površno i senzionalistički, tako da je u široj javnosti, pored dominantne neobaveštenosti, nepoznavanja i mistifikacije, evidentna jedna iskrivljena i pogrešna predstava o ovoj temi.
Knjiga „PSIHOLOŠKI I DUHOVNI OSNOVI SLOBODNOG ZIDARSTVA“ , kao što i sam naslov kaže obrađuje ovu oblast sa jednog dubljeg i suštinskog nivoa. Govori o savreme

nom čoveku i njegovim potrebama za boljim poznavanjem sebe, razvoju ličnih potencijala i efektnijem funkcionisanju u svom poslovnom i širem društvenom okruženju.
Za same članove, ova knjiga predstavlja jedan praktičan vodič za rad u masonskim radionicama, a zainteresovanim čitaocima omogućava objektivnije sagledavanja i potpunije razumevanje masonske ideje i njene primene na planu ličnog razvoja, kao i mesta i uloge ovog pokreta u razvoju srpskog društva.
„Psihološke i duhovne osnove slobodnog zidarstva“ je zbornik eseja koji će biti prava poslastica za svakog čitaoca, posebno ukoliko je on već inicirani slobodni zidar. Svi smo se nekad zapitali kako zapravo radi taj proces “klesanja kamena”, kako to dolazi do napretka na našem duhovnom planu i kako to postepene pozitivne intervencije na našem unutrašnjem biću, dovode do izgradnje boljeg čoveka. Desimir Ivanović nam je priredio materijal iz kojeg dobijamo odgovor na ovo izuzetno zanimljivo i složeno pitanje. Na jednostavan i prihvatljiv način saznajemo kako radi taj fini mehanizam masonskog usavršavanja. Zašto je Desimir Ivanović prava osoba, i odakle mu kapacitet da se uhvati u koštac sa rasvetljavanjem ove problematike?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Masoni , Tajne i polutajne organizacije i pokreti , Slobodni zidari
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Metaphysica; 2020; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 130 str.; 978-86-7884-214-6;