knjizara.com
Psihologija političkih lidera

Lazar Marićević (autor)

Psihologija političkih lidera
1862 din
U korpu

Tema koju je autor ove knjige izabrao veoma je izazovna, naučno relevantna i uvek aktuelna. Predmet su život, ličnosti i politička delatnost svetski moćnih lidera čiji su paradigmatski primeri predsednici SAD.
U fokusu knjige nalazi se sistematsko istraživanje i produbljena analiza životne priče odabranih predsednika SAD. Autor se usredsređuje na psihološko istraživanje ličnosti predsednika, s posebnim osvrtom na temeljno proučavanje njihove motivacije (motiva moći, postignuća, afilijacije i autonomije). Pored teorijsko

g doprinosa, knjiga ima i praktičan doprinos jer autor nastoji da ukaže i na moguće smernice koje bi omogućile predviđanje ponašanja političara na rukovodećim funkcijama, što bi bilo od izuzetnog značaja za društveni i politički život jedne države.
Knjiga predstavlja značajnu monografsku studiju koja nije namenjena samo naučnicima, istraživačima, stručnjacima iz oblasti psihologije, antropologije, istorije, politikologije, već i širem krugu čitalaca.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Politika
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Magelan Press:Centar za primenjenu psihologiju; 2015; Broširani povez; ćirilica; 23 cm; 237 str.; 978-86-89377-20-0;