Proverite svoje sposobnosti

Tomislav Popović (autor)

Proverite svoje sposobnosti

rasprodato

Knjiga pretstavlja jedinstveni test sposobnosti podeljen na 4 serije, a svaka serija ima 8 vrsta zadataka za ispitivanje različitih sposobnosti: Snalaženje u prostoru, Upotreba i kombinovanje reči, Pronicljivost, Smisao za kombinovanje, Zapažanje, Numeričko izražavanje, Zaključivanje i Uvidjanje odnosa.
Ovaj test se od zvaničnih psiholoških testova (čije objavljivanje nije dozvoljeno) razlikuje po načinu odredjivanja krajnjeg rezultata. Naime, kod testova u zvaničnoj upotrebi, koji mogu upotrebljavati samo strucnjači za to obučeni, rezultat se izrazava brojem koji pretstavlja količnik inteligencije (IQ).

U ovom slucaju, krajnji rezultat se izražava procentom postignutih poena koji se dobijaju za uspešno rešavanje zadataka u određenom vremenu.
Ovaj test se može rešavati samostalno, redosledom koji odgovara onome ko ga rešava, može se prekinuti, pa kasnije nastaviti, itd...
Za prvo izdanje ove knjige autor je dobio nagradu "Živorad-Žiza Vasic", koju Društvo psihologa Srbije dodeljuje za popularizaciju savremene psihologije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Merenje
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: D.T.A. Trade:Tomislav Popović - izdavač; 2. izdanje, 2005; Broširani povez; latinica; 24 cm; 79 str.; 86-82957-16-7;