knjizara.com
Programiranje na jeziku C#

Džes Liberti (autor)

Programiranje na jeziku C#
rasprodato

C# je jednostavan, objektno i komponentno orijentisan programski jezik sa sigurnim tipovima, pogodan za pisanje aplikacija za Internet. Četvrto izdanje knjige Programiranje na jeziku C# iskusnim profesionalcima pruža informacije koje su im neophodne da bi postali produktivniji. Prvi deo knjige sadrži kratak vodič kroz osnove sintakse jezika C# – u njemu su predstavljene rezervisane reči i koncepti zbog kojih su C# i .NET efikasna okruženja za pravljenje Windowsovih i Web aplikacija. Između

ostalog, u prvom delu su opisani:

- Klase i objekti
- Nasleđivanje i polimorfizam
- Preklapanje operatora
- Generički šabloni, kolekcije i iteratori
- Strukture i interfejsi
- Rad sa znakovnim nizovima i regularni izrazi
- Obrada izuzetaka i grešaka
- Delegati i događaji

U drugom delu, čitaoci će naučiti da koriste C# u tri ključna razvojna okruženja - ASP.NET, .NET Windows Forms i ADO.NET - kako bi mogli da prave programe za Windows i Web,uključujući aplikacije koje koriste okruženje izabranog Web čitača i standardne Web servise.

U trećem delu, čitaoci će naučiti da kombinuju raznovrsne mogućnosti .NET Frameworka kako bi upravljali programskim sklopovima, radili s metapodacima, prenosili objekte preko granica procesa i računara, koristili niti, upravljali tokovima podataka i integrisali postojeće Windows API i COM objekte u .NET okruženju. Sva objašnjenja i primeri odnose se na Visual Studio 2005, .NET Framework 2.0 i verziju 2.0 jezika C#.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: .NET , Programski jezik C# , Računarski programski jezici
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Mikro knjiga; 2007; Broširani povez; latinica; 24 cm; 631 str.; 978-86-7555-316-8;