knjizara.com
Privatna škola

Kejt Brajan (autor)

Privatna škola
699 din
U korpu

radicija, čast, izuzetnost... i tajne toliko mračne da su gotovo nevidljive.
Petnaestogodišnja Rid Brenan dobija stipendiju za Istonsku akademiju – zlatnu priliku koja će je odvesti daleko od majke, zavisne od pilula protiv bolova, i zaglupljujućeg života u predgrađu. Međutim, u trenutku kad zakorači u predivno, tradicijom popločano školsko dvorište, postaje joj jasno da dolazi iz potpuno različite sredine. Rid shvata da, bez obzira na to što je primljena na Iston – u Istonu nije prihvaćena. Nedostatak manira,

novca i lepog izgleda, nesnalaženje u nastavi i nepoznavanje nepisanih pravila veliki su nedostaci, ali ona je rešena da uspe i postane deo elitnog kruga učenika, samo – kako? I dalje ima osećaj da se nalazi napolju i da posmatra ono što se dešava unutra.
Sve dok ne upozna bilingzovke.


One su najlepše, najpametnije i najsamouverenije devojke u školi, i same svesne toga. U svetu gde je moć prolazna ali nemerljivo vredna, ona se nalazi u njihovim rukama. Rid se zaklinje da će učiniti sve kako bi je primile u svoje društvo.
Koristi sve svoje kvalitete, kako dobre tako i loše, da bi se približila elitnom klanu, ali uskoro otkriva da iza tajnih žurki, odbojnog stava i plakara punih odeće poznatih dizajnera leže – tajne. A bilingzovke su spremne na sve da te tajne ostanu neotkrivene.

Britka i čitljiva poput Tračare, pomalo mračna i zlokobna, Privatna škola sa oštrom realističnošću prikazuje iskušenja devojke koja pokušava da iz provincije zakorači u veliki svet, prvo spoznajući njegovu mračnu stranu, a zatim preispitujući sopstvene vrednosti i granice svojih ambicija.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Za tinejdžere , Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Okean; 2009; latinica; 21 cm; 202 str.; 978-86-7752-074-8;