knjizara.com
Prirodna baština Hilandara i Svete Gore : fotomonografija

grupa autora (autor)

Prirodna baština Hilandara i Svete Gore : fotomonografija
7700 din
U korpu

Fotomonografija „Prirodna baština Hilandara i Svete Gore“ nastala je kao rezultat četvorogodišnjih istraživanja Zavoda za zaštitu prirode Srbije prostora od neprocenjivog kulturnog, istorijskog i duhovnog značaja za našu zemlju.
U publikaciji je fotografijama i pratećim tekstovima opisano bogatstvo žive i nežive prirode imanja manastira Hilandara i šire okoline. Fotografije i prateći tekstovi verodostojno ilustruju geološku raznovrsnost, biljni i životnjski svet, predele i prirodno bogatstvo čitavog poluostrva Svete Gore.
Priroda Hilanda

ra i Svete gore predstavljena je kroz 311 fotografija odabranih od 3300 prikupljenih fotografija koje su sastavni deo fotodokumentacije Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Na fotografijama su, uz tekstualne opise, prikazane fizičko-geografske, geomorfološke, hidrogeografske i hidrogeološke odlike i objekti geonasleđa poseda manastira Hilandar, biološka raznovrsnost kroz prikaz vaskularnih biljaka, šumskih i zeljastih oblika vegetacije i predstavnika grupa životinja, kao i živi svet priobalja Egejskog mora.
Publikacija uz fotografije i tekst pruža informacije o okruženju prostora oblikovanog jedinstvenim spojem prirode i kulturne baštine Hilandara i Svete Gore.
Knjiga je pisana dvojezično, na srpskom i engleskom jeziku.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Manastir Hilandar
Ostali naslovi iz oblasti: Pravoslavlje

Izdavač: Manastir Hilandar; 2021; Tvrd povez; ćirilica; 30 cm; 345 str.; 978-86-80877-85-3;