knjizara.com
Priroda deci pripoveda
upoznavanje prirode kroz dramski metod

Dušica Bojović (autor)

Priroda deci pripoveda
rasprodato

Knjiga predstavlja bogat izvor originalnih ideja o tome kako mališane uvesti u čarobni svet nauke i prirodnih fenomena. Osnovu čini dramski metod i tehnike putem kojih deca u skladu sa svojim individualnim karakteristikama i interesovanjima otkrivaju, saznavaju, doživljavaju, tumače, isprobavaju, sagledavaju svet koji ih okružuje.
Deca su po prirodi radoznala, imaju potrebu da svet oko sebe posmatraju, istražuju, razumeju. Njihov istraživački duh i želja za eksperimentisanjem dolaze do izražaja kada su sadržaji koji im se nude intrigantni, izazovni i kada ih postupno i na interesantan način uvodimo u novo i nepoznato. Osnovni moti

vi za bavljenje određenim aktivnostima koje će imati razvojni učinak svakakako jeste radoznalost i radost otkrića, emocionalna obojenost i sticanje osećanja sopstvene kompetentnosti u nekoj oblasti, a teme kao što su "Kruženje vode u prirodi", "Od semena do ploda", "Događanja u svemirskom kutku" i "Sačuvajmo prirodu" koje imaju centralno mesto u knjizi u potpunosti izlaze u susret dečjim interesovanjima i motivišu ih da aktivno učestvuju u istraživanju i saznavanju prirode koja ih okružuje.
Recenzent: mr Dijana Kopunović Torma, psiholog

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Pozorišno vaspitanje , Predškolska deca
Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2011; Broširani povez; latinica; 25 cm; 240 str.; 978-86-83797-87-5;