Priče izgubljenih preljubnika

Huan Hoze Miljas (autor)

Priče izgubljenih preljubnika

392 din

Stara cena: 462 din

U korpu

Tema preljube oduvek zanimala Huana Hosea Miljasa, jednog od najpoznatijih savremenih španskih pisaca. O tome je pisao priče i objavljivao ih u časopisima, iako je uvek želeo da ih objedini u jednoj knjizi. Godinama, međutim, nije ostajao veran toj svojoj zamisli, dok napokon nije ""ozvaničio"" svoje priče, sakupivši ih u zbirku pod nazivom PRIČE IZGUBLJENIH PRELJUBNIKA .

Duhovit, ironičan, dosledan sebi i svom pogledu na svet, uvek mu prilazeći iz nekog neočekivanog ugla, ponekad apsurdnog, lucidan i briljantnog stila - to je Huan Hose Miljas u najboljem izdanju i u ovoj knjizi, koja se čita uz smeh, ponekad uz setu, ali uvek sa razumevanjem za junake priča, pa čak i onda kad nam je njihovo ponašanje potpuno strano.

„Postoje poslepodnevni i jutarnji preljubnici, noćni i ranoranilački, vikend-preljubnici i oni koji se u to upuštaju samo radnim danima. Mesta na kojima se dešava preljuba takođe su raznolika – od stanova s mirisom luka do trećerazrednih hotela, a ne smeju se zaobići ni podrumi, automobili, sobice za fotokopir mašine, pa ni palate. I svako od tih mesta je kao neki naduvani balon u čijoj unutrašnjosti lebde dva bića koja za tih nekoliko sati uspevaju da pobegnu od svojih ustaljenih prostornih i vremenskih odrednica. Preljubnici vode ljubav, pričaju, svađaju se ili plaču unutar svog zajedničkog zabrana, u kom je kiseonik jedina stvarnost koja dopire od spolja...

...Njima, preljubnicima i preljubnicama – a nesrećni su i oni i one – posvećujem ovu knjigu.“
Huan Hoze Miljas

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Samizdat B92; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 120 str.; 978-86-7963-298-2;