knjizara.com
Luda žena

Huan Hoze Miljas (autor)

Luda žena
rasprodato

Zanimljiv, lucidan, samoironičan, iskren, jednostavan – Huan Hoze Miljas postavlja pitanja s kojima se čovek suočava u vremenu u kom se najčešće oseća izgubljenim. Junakinja Lude žene je Hulija, koja radi u ribarnici a noći provodi u proučavanju gramatike. Zaljubljena je u svog šefa, koji je filolog – što nije bez značaja za ovu knjigu. U slobodno vreme Hulija pomaže terminalno bolesnima, u domu u kom sreće samog Miljasa, pisca, koji piše priču o eutanaziji. Pisca je privukla ideja o romanu o Hulijinom životu, ali da bi to uradio, mora da se suoči sa svojom kreativnom blokadom uz pomoć psihoterapeuta.
Uvodeći sebe u svoj

e delo, Miljas gradi duhovito književno tkivo u koje, međutim, smešta i tako bolne teme kao što su bolest, umiranje, eutanazija, smrt. Miljas je stvorio svoj lični književni žanr u kom obični, svakodnevni događaji mogu da se pretvore u fantaziju koja omoguc´ava čitaocu da stvarnost sagleda kritički. Izuzetno velikibrojčitalaca Miljasovih knjiga pokazuje na kakav odjek nailazi njegova suptilnost, lepota njegovog pisanja i originalnost njegovih gledišta u suočavanju sa aktuelnim događajima, kao i njegova posvec´enost socijalnoj pravdi.
U ovom romanu Miljas piše tako da ćečitalac sam morati da zaključi šta je u delu istina a šta laž, I opet se pokazuje kao majstor književnih iznenađenja jer Ludu ženu krase inteligentan humor, izuzetni dijalozi I provokativna tema.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Samizdat B92; 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 188 str.; 978-86-7963-393-4;