Prestonica nasilja

Džordž Pelekanos (autor)

Prestonica nasilja

467 din

Stara cena: 550 din

U korpu

Lorenco Braun je bivši diler koji posle izdržane višegodišnje kazne pokušava da započne novi život kao službenik Društva za zaštitu životinja. Patrolirajući ulicama Vašingtona u potrazi za maltretiranim i odbačenim životinjama, on se svakodnevno sreće sa svojim starim okruženjem i kriminalcima koje dobro poznaje. Njegov nadzornik za uslovnu slobodu je policajka Rejčel Lopez – žena koja frustrirana depresivnim poslom utehu pronalazi u muškarcima i alkoholu.
Ubeđena da je Lorenco jedan od retkih koji će uspeti da se spasu, Rejčel u prijateljstvu sa Lorencom pronalazi smisao.

Tu je i Najdžel Džonson – beskrupulozni mladi diler s ambicijom da u svetu podzemlja zaradi veliki novac a pritom ostane živ. Sudbine ovo troje anti junaka nepovratno su međusobno isprepletane u mračnoj realnosti savremenog Vašingtona na čijim ulicama se nova generacija crnaca, hispano i belih Amerikanaca svim snagama bori samo za jedno – goli život.

"Dobro prepoznatljivim stilom koji mu je doneo titulu ’poete sveta kriminala’ Džordž Pelekanos je ispričao nezaboravnu, dirljivu i šokantnu priču koja nikog neće ostaviti ravnodušnim..." - WASHINGTON POST
"Pelekanos je vodeći autor krimi-romana današnjice." - THE BOOKSELLER
"Krvavije od politike!" - MEN"S HEALTH
"Ovaj uzbudljivi zaplet podseća na zloslutnu atmosferu filmova Džejmsa Kegnija..." - TIME OUT NEW YORK
s engleskog preveo Oto Oltvanji

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Samizdat B92; 2005; latinica; 20 cm; 262 str.; 86-7963-265-1;