Poznavanje čoveka

Alfred Adler (autor)

Poznavanje čoveka

rasprodato

Prošlo je osam decenija od kada se prvi put pojavila knjiga "Poznavanje čoveka" i sedamdeset pet godina od smrti Alfreda Adlera. Ova knjiga nastala je kao zbir predavanja održanih u Beču, pred publikom koja se susrela sa novim pogledom na samu srž ljudskog bića. Adler je jedan od prvih psihologa koji je isticao potrebu, razliku i značaj međuljudskih odnosa, kao i socijalnih činilaca koji učestvuju u formiranju ličnosti. Svaki pojedinac kao svesno, odgovorno, razumno, a društveno biće – socijalno formirano, mora i može da oblikuje svoju sudbinu.
Uticaj "Poznavanja čoveka" na psihologiju i danas je nemerljiv.

Preko socijalne psihoanalize pa do humanističke, egzinstencijalne i personalističke psihologije, ostavlja veliki uticaj i neizbrisiv trag.
"Setimo se samo koliko bi bilo čudesno i pomisliti da čvrsto ukorenjena biljka oseća i misli i da bi u nemogućnosti da se pomeri, morala mirno da čeka neki bol koji može da predvidi, ali od koga ne može nikako da se očuva; ili, kad bismo zamislili da biljka ima razum i slobodnu volju, dok je u isto vreme već unapred isključeno da bi ikada tu svoju volju mogla i upotrebiti."

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihologija ličnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Prosveta - Beograd; 2007; latinica; 21 cm; 382 str.; 86-07-01736-2;