knjizara.com
Ličnost - metodi i modeli

Snežana Smederevac, Dušanka Mitrović (autor)

Ličnost - metodi i modeli
2586 din
U korpu

Treće dopunjeno i izmenjeno izdanje donosi još obuhvatniji prikaz strategija i taktika u psiholeksičkim istraživanjima, uz poseban osvrt na šestofaktorski model HEXACO Eštona i Lija, kao i rezultate istraživanja Džerarda Sosira koji ukazuju na sedmofaktorska rešenja. Takođe, detaljno su prikazane psiholeksičke studije u srpskom jeziku.
Pored prikaza novijih rezultata istraživanja u oblasti psihologije ličnosti, u ovom izdanju čitaoci se mogu upoznati sa autorima i teorijama Ego psihologije i Ruske refleksološke škole.
Knjiga pred

vama se razlikuje od klasičnih udžbenika iz psihologije ličnosti, pre svega po tome što je osavremenjena, prikazane teorije su praćene najaktuelnijim diskusijama, kao i najnovijim istraživanjima iz ove oblasti.
Iako je inicijalno koncipirana kao udžbenik za studente, ova knjiga se kroz svoja prethodna izdanja pokazala kao veoma korisna psiholozima u primenjenim oblastima psihologije, ali i interesantna široj čitalačkoj publici.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihologija ličnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 3. izdanje, 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 426 str.; 978-86-89377-30-9;