knjizara.com
Požar

Rozamund Lupton (autor)

Požar
rasprodato

Crn dim prlja letnje plavo nebo. U školi je požar. Jedna majka – Grejs – ugledala je dim i potrčala. Zna da je unutra njena sedamnaestogodišnja ćerka Dženi. Uleće u razbuktano zdanje da je spase.
Posle požara, Grejs mora da otkrije ko je zapalio školu i zaštiti svoju decu od te osobe koja je i dalje rešena da ih uništi. Mora nadvladati granice svoje fizičke snage i otkriti bezgraničnost ljubavi.
Požar je potresna priča o majci i ćerki koje su teško nastradale u zapaljenoj školi. Dok se lekari bore za njihov život, a porodica očajava, policija pokušava da utvrdi ko je i zašto podmetnuo požar. Međutim, iustragu ne vode p

olicijski inspektori, već sama Grejs, koja je zadobila snažan udarac i pala u komu pri pokušaju da spase ćerku. Rozamund Lupton istančano zalazi u astralni svet i prati jedan policijski slučaj iz ugla duše koja je prisutna i sve vidi, a koju niko ne može čuti. Osumnjičenih je mnogo i svako je mogao imati neki svoj razlog da zapali školu, te čak ni Grejs isprva ne uspeva da sagleda celokupnu sliku i pronađe krivca. No u trenutku kada se otkriva počinitelj, Grejs shvata da je nemoćna pred hitnom potrebom da se istina saopšti „živima“, te pokušava da pronađe način kojim će obelodaniti svoja saznanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 472 str.; 978-86-521-0994-4;