knjizara.com
Poslovni pregovori sa stranim partnerima

Nada Rumenčić (autor)

Poslovni pregovori sa stranim partnerima
najavljeno

Pregovaranje je aktivnost svojstvena ljudima, proces koji je najčešće prisutan u poslovnim odnosima koji se odvijaju na domaćem ili međunarodnom terenu.

U prvom delu knjige prezentiran je pojam i definicija pregovaranja, kao i šta je poslovno pregovaranje. Posebno su obrađene karakteristike, motivacija i potrebe u pregovaranju. Na kraju prve glave prezentirano je šta je rezultat poslovnog pregovaranja.
U drugom delu su predstavljene faze pregovaračkog procesa. To su faza pripreme, faza pristupanja pregovorima i izgradnje odnosa, biranja taktike i startegije, faza pogađanja, ubeđivanja i odlučivanja i, konačno, faza zaključivanja posla i realizacije dogovorenog.
U trećoj g

lavi su prikazane strategije i taktike u poslovnom pregovaranju. Posebno sui obrađeni „win-lose,“ pozicioni i „win-win,“ principijelni strateški pristupi. U drugom delu treće glave su prezentirane taktike u pregovaranju u spoljnoj trgovini, raspoređene prema postavljenim ciljevima, odnosno preraspodeli snaga, normalizaciji odnosa ili stvaranja novih rešenja.
U četvrtoj glavi su prezentirani specifičnosti pregovaranja u spoljnoj trgovini, sa svim karakteristikama koje čine vrednosti jednog naroda.
Nakon toga, slede detaljni opisi poslovnih običaja zemalja u Evropi, od Nemačke do Grčke i bivših Sovjetskih republika. Deo celine čine i zemlje dalekog Istoka i Pacifika, Afrike, Severne i Južne Amerike.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Poslovno pregovaranje , Poslovna kultura , Menadžersko delovanje , Bonton
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Građevinska knjiga; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 328 str.; 978-86-395-0575-2;