knjizara.com
Poslovna informatika

Slavko Vujović (autor)

Poslovna informatika
rasprodato

Poslovnu informatiku, u ovoj knjizi, razmatrana je sa stanovišta aplikativne primene u poslovnom okruženju, uz podršku informacionih tehnologija.
Materija knjige podeljena je u pet tematskih područja:
Osnovi informatike i informacionih sistema, u kome su obrađena sledeća pitanja: osnovi informatike; digitalna ekonomija, informaciona ekonomija, ekonomija znanja; informacioni sistemi.
Tehničke i tehnološke osnove informacionih sistema, odnose se na: računarske sisteme, računarski softver, telekomunikacije i računarske mreže, internet tehnologije, standardizaciju u funkciji razvoja informacionih sistema, organizaciju i upravljanje podacima.
Razvoj p

oslovnih informacionih sistema, odnosi se na: faze i procese razvoja informacionih sistema; primenu metodologija, metoda i sredstava u razvoju poslovnih informacionih sistema; integralni informacioni sistemi i informacioni sistemi poslovnih funkcija, skladište podataka, informacioni sistemi u okruženju internet tehnologija.
Savremene strategije poslovanja zasnovane na informacionim, posebno internetskim tehnologijama, odnose se na: elekteronsko poslovanje, poslovnu inteligenciju, sisteme za unapređenje interne i eksterne efikasnosti preduzeća u ambijentu elektronskog poslovanja i sisteme podrške odlučivanju.
Upravljanje sigurnosti informacija odnosi se na sigurnosne aspekte informacija.


Ostali naslovi iz oblasti: Informacioni sistemi

Izdavač: Slavko Vujović - izdavač; 2006; latinica; 25 cm; 381 str.; 99938-757-4-0;