knjizara.com
Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje alatima Nmap, Metasploit, Aircrack-NG I Empire

Galen Singh D. (autor)

Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje alatima Nmap, Metasploit, Aircrack-NG I Empire
3630 din
U korpu

Kali Linux je najpopularnija i najnaprednija Linux distribucija za penetraciono testiranje u industriji sajber bezbednosti. Pomoću Kali Linuxa profesionalac za sajber bezbednost će moći da otkrije i iskoristi različite propuste i izvrši napredno pen testiranje, kako na žičanim tako i na bežičnim mrežama preduzeća.

Ova knjiga je sveobuhvatan vodič za nove korisnike Kali Linuxa i penetracionog testiranja, koji će vas u najkraćem roku osposobiti za rad. Pomoću scenarija iz stvarnog sveta razumećete kako da postavite laboratoriju i istražite osnovne koncepte penetracionog testiranja. U ovoj knjizi će

te se fokusirati na prikupljanje informacija, pa čak i otkriti različite alate za procenu ranjivosti u paketu Kali Linuxa. Naučićete da otkrijete ciljne sisteme na mreži, da identifikujete bezbednosne propuste na uređajima, da iskoristite bezbednosne slabosti i dobijete pristup mrežama, da podesite operacije Command i Control (C2) i da izvršite penetraciono testiranje veb aplikacija. Uz ovo ažurirano drugo izdanje, moći ćete da kompromitujete Active Directory i da koristite mreže preduzeća. Na kraju ove knjige predstavljena je najbolja praksa za izvršavanje kompleksnih tehnika penetracionog testiranja veba u visoko bezbednom okruženju.

Do kraja ove knjige steći ćete veštine za obavljanje naprednog penetracionog testiranja na mrežama preduzeća pomoću Kali Linuxa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Informacioni sistemi
Ostali naslovi iz oblasti: Informacioni sistemi

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2023; Broširani povez; latinica; 24 cm; 711 str.; 9788673105857;