Posestrime

Stefani Kiting, Barbara Kiting (autor)

Posestrime

810 din

U korpu

Kenija, 1957. godine. U svojoj najranijoj mladosti, tri devojke iz različitih društvenih miljea odluče da prastarim ritualom učvrste svoje poetično prijateljstvo i postanu – posestrime, zaklinjući se da će kroz čitav život biti oslonac jedna drugoj. Ali Mau Mau ustanak i posledice prevrata u zemlji koja stiče nezavisnost narušiće taj detinji san. Pod teretom porodičnih obaveza i daleko jedna od druge, tri mlade žene suočavaju se sa svetom u kome će se njihovi interesi nužno sukobiti.
Kamila Brouton-Smit postaje poznati fotomodel u Londonu burnih šezdesetih. Sara Mekej odlazi na studije u rodnu Irsku, ali je to iskustvo samo učvršćuje u odluci da se vrati u Afriku.

Porodica Hane Van der Bir bori se za opstanak na zemlji koju su njeni afrikanerski preci naselili još početkom veka.
Njihovo prijateljstvo je na teškim iskušenjima, i postaje poprište suparništva, pogrešnih, ali i velikih ljubavi i pogaženih obećanja. A sve se to odvija u senci političke nestabilnosti i jednog brutalnog ubistva.Posestrime su bolna odiseja koja prati odrastanje i sudbinu tri zanimljive žene koje su svoje snove vezale za prelepu i intrigantnu Afriku

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mladinska knjiga; 2009; latinica; 20 cm; 673 str.; 978-86-7928-171-5;