Porodično pravo

5. izmenjeno i dopunjeno izdanje

Zoran Ponjavić (autor)

Porodično pravo

1028 din

Stara cena: 1210 din

U korpu

U ovom izdanju, u odnosu na prethodno izdanje, ima više dopuna i izmena. Neke od najznačajnijih predstavljaju novi tekstovi o evoluciji porodičnog prava, postupku za zaštitu prava deteta, izvršenju odluka u vezi s vršenjem roditeljskog prava i pravima lica lišenih poslovne sposobnosti.
Izmenjeni su i dopunjeni delovi koji se odnose na međunarodne ugovore kao izvore porodičnog prava, uslove za sklapanje braka, ništave brakove, postupak u bračnim parnicama, posledice prestanka braka, prava dece, vršenje roditeljskog prava, izdržavanje i zajedničku imovinu.

Takođe, uvedena je i nešto drugačija sistematizacija materije koja se odnosi na izvore porodičnog prava i uslove za izdržavanje. Tekst je aktualizovan pozitivnopravnim rešenjima zakona, dopunskim izvorima porodičnog prava, uporednog prava, ali i najnovijim odlukama Evropskog suda za ljudska prava.
Sve ovo ima za posledicu nešto veći obim udžbenika, ali sam uveren da to studentima neće stvoriti teškoće. Uz to, nadam se da će i svim drugim čitaocima Porodično pravo biti korisno za upoznavanje s najnovijom sudskom praksom i teorijskim stavovima, od kojih je deo sadržan i u napomenama ispod osnovnog teksta. (Zoran Ponjavić)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Porodično pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 5. izdanje, 2017; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 456 str.; 978-86-519-1662-8;