knjizara.com
Porodični zakon - dvanaest godina posle
tematski zbornik radova

Porodični zakon - dvanaest godina posle
1980 din
Stara cena: 2200 din
U korpu

„Zbornik sadrži niz relavantnih tema koje su do sada bile malo zastupljene u domaćoj naučnoj i stručnoj literaturi. Pored teorijskih razmatranja i sistematizacije znanja kod čitavog niza relevantnih pitanja iz porodičnog prava, razmotrene su i raznovrsne praktične implikacije novih propisa i prakse u zaštiti dece, kao i aktuelni problemi prakse.” (Prof. dr Nevenka Žegarac)
„Zbornik predstavlja skup najboljih radova iz različitih oblasti Porodičnog prava. U Zborniku je obrađen čitav niz aktuelnih tema o kojima do sada nije pisano, obrađena su i druga relevantna pitanja iz porodičnog prava, date uporednopravne analize, kao i istorijski osvrt. Zbornik sadrži anali

zu kako propisa, tako i prakse iz ove oblasti, uz posvećivanje izuzetnog značaja zaštiti dece.” (Prof. dr Monika Milošević)
„Zbornik radova koji prati savetovanje ‚Porodični zakon- dvanaest godina posle’, predstavlja u naučno-stručnom smislu izuzetno štivo. Koncepcijski Savetovanje, a potom i Zbornik, uređeni su tako da prate osnovnu strukturu postojećeg porodičnog zakonodavstva, uključujući istorijski i komparativni pristup temama porodičnog prava. Radovi su snabdeveni kvalitetnom naučnom aparaturom i u mnogim svojim segmentima predstavljaju izuzetan doprinos naučne misli.” (Dr Ana Čović)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Porodično pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 389 str.; 978-86-519-2196-7;