knjizara.com
Porajmos

Dušan Savić (autor)

Porajmos
rasprodato

Tragične životne priče trojice glavnih likova, Save, Oskara i Ragiba, ukrstiće se 1941. godine u Aušvicu. Ovaj roman govori o večitoj i bolnoj temi porajmosa kroz uzbudljivu pripovest o sudbinama junaka koje su se preplele posle njihovih stradanja u logoru.
Igrom slučaja Oskarova sestra i Ragibova usvojenica Rahela, devojčica čiji život nagoveštava sliku generacija odraslih nakon Drugog svetskog rata, naći će se u okolnostima koje prevazilaze iskustvo njenih predaka.
„Život, n

ažalost, ne ponavlja pružene prilike“, razmišlja arhitekta Oskar u romanu, u trenutku kada mu je jasno da se odrekao lepe budućnosti i da je njegov korak u paklenu ratnu mašineriju nepovratan. Ipak, ispostaviće se da život, isto tako, pruža prilike kojima iskupljuje ljudsku nesreću i vraća tasove pravde u ravnotežu.
Uprkos nepreglednom broju knjiga o strahotama Drugog svetskog rata, Porajmos ne liči ni na jednu od njih. Dušan Savić je sa mnogo pripovedačkog umeća predstavio univerzalnu priču o dobru i zlu, slažući u ovaj lapidaran mozaik sliku jednog doba.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2013; Broširani povez; latinica; 20 cm; 212 str.; 978-86-521-1267-8;