knjizara.com
Međustanica Lisabon

Dušan Savić (autor)

Međustanica Lisabon
rasprodato

"Pripovijedanje Dušana Savića, uopće, a posebno u romanu Međustanica Lisabon, dokazuje da se radi o zrelom piscu koji vjeruje u književnost i njenu moć da utiče na ljude i njihovo viđenje svijeta. Unutrašnja tenzija Savićevog romana odvija se upravo na planu kontrasta između energije, strasti, iskrenosti, životnog optimizma i pesimizma njegovih junaka. Jezgrovitim rečenicama dobija na dinamici jer zgušnjava kazivanje filmičnim kadriranjem i naprosto vas tjera da štivo ne ispuštate iz ruku do posljednje stranice. To stvaranje živ

ih slika, pretočenih u literaturu, bez patetike i banalnosti, na delikatan i nepretenciozan način zaraze čitaoca posebnom energijom koja daje nadu..."
Lordan Zafranović

"Roman Međustanica Lisabon pisan je jezgrovitim, neretko i poetičnim jezikom, sa upečatljivim opisima mnogih prizora, sa intrigantnim obrtima, koristeći moderne tehnike pripovedanja. Svoju dostojnu sliku dobili su ovde i hercegovački krš /sa simbolom moćnog stabla smrče/ i tehnološki zahuktali svet, u izrazitom kontrastu "prirode" i civilizacije kojim je osenčena jedna životna pustolovina."
Stevan Tontić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 266 str.; 978-86-6457-131-9;