knjizara.com
Poput daha

Ferzan Ozpetek (autor)

Poput daha
594 din
Stara cena: 699 din
U korpu

Junsko nedeljno jutro u Rimu. Serđo i Đovana su pozvali na ručak dva para dragih prijatelja. Dok iščekuju goste, na vratima se pojavljuje nepoznata žena. Mnogo godina ranije – objašnjava ona – živela je u tom stanu i želi da ga vidi još jednom. Zove se Elsa Korti, doputovala je izdaleka i u torbi čuva svežanj starih, nepročitanih pisama. Ta pisma pripovedaju dogodovštine iz njenog burnog života, sadrže setom prožete ispovesti, ali čuvaju i strašnu tajnu. Elsina pojava priziva mračnu prošlost koja uspeva da nagrize čak i prividno miran i jednoličan život Serđa, Đovane i njihovih prijatelja, obeleživši ih zauvek.
Ko je, zapravo, Elsa Korti? Zašto je pre dosta godina napus

tila Italiju, gotovo pobegavši, sklanjajući se zauvek od svoje sestre Adele, za koju je bila toliko vežana?
Ferzan Ozpetek pripoveda uzbudljivu i napetu priču koja vodi čitaoca od sadašnjeg trenutka do šezdesetih godina 20. veka, od Rima do Istanbula. Ali i sadašnjost i prošlost takođe slave čarobni, čulni i tolerantni Istanbul, njegove drevne hamame, otomanske palate na Bosforu i stare gradske četvrti koje više ne postoje.

„U romanu Poput daha igraju likovi slični Čehovljevim junacima, uvereni da se na kraju tunela patnje i dalje nalazi svetlost sveće, zagrljaja, postavljene trpeze.“
Vanity Fair

„Nezaboravan sentimentalni triler zasnovan na pismima i na veličanstvenom negativcu.“
Repubblica

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 173 str.; 978-86-521-4153-1;