Ples smrti

Daglas Preston, Linkoln Čajld (autor)

Ples smrti

935 din

Stara cena: 1100 din

U korpu

Pendergast se vraća u novom romanu autora bestselera New York Times-a Sumpor
I Bog reče Kainu, «Glas krvi brata tvog viče sa zemlje k meni». – Postanje 4,10

Moj dragi Vinsente, Ako čitaš ovo pismo, to znači da sam mrtav. To takođe znači da sam umro pre nego što sam obavio zadatak koji mi je bio namenjen. To je bio zadatak da sprečim mog brata Diogena da počini nešto za šta se jednom prilikom hvalio da će biti «savršen» zločin.
Voleo bih da mogu da ti kažem više o ovom zločinu, ali sve što znam je da ga planira veoma dugo i da ga smatra svojom apoteozom. Šta god taj «savršen» zločin bio, biće užasan. Pretvoriće svet u mračnije mesto.

Diogen je osoba izuzetno visokih standarda. Neće se zadovoljiti polovičnim rešenjem.
Vinsente, bojim se da zadatak zaustavljanja Diogena sada pada na tebe. Ne mogu ti opisati koliko žalim zbog toga. To je nešto što ne bih poželeo ni svom najgorem neprijatelju, a pogotovo ne nekom koga sam počeo da smatram svojim vernim prijateljem. Ali verujem da si ti najsposobniji da se nosiš sa time. Diogenova pretnja je previše amorfna da bi se obratio FBI ili nekoj drugoj bezbednosnoj agenciji, pošto je još pre nekoliko godina iscenirao sopstvenu smrt. Usamljeni, posvećeni pojedinac ima najviše šansi da spreči mog brata da počini taj zločin. Taj pojedinac si ti...
Alojzijus Pendergast

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Solaris; 2006; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 355 str.; 86-7560-046-1;