Planeta Japan

Miško Plavi (autor)

Planeta Japan

677 din

Stara cena: 847 din

U korpu

Miško Plavi pojavio se na muzičkoj sceni početkom osamdesetih godina prošlog veka. Bio je jedan od kreatora „Novog talasa“. Svirajući električnu gitaru, klavijature i bas, sa grupama „D boys“, „Piloti“ i „EKV“ ostvario je uspešnu karijeru pop i rok muzičara. Od 2000. godine zajedno sa Irinom Dečermić komponovao je muziku za tri filma Jean Marc Barr-a, koju je za svetsko tržište objavio „Virgin Records“. 2004. godine komponovao je muziku za film „Sivi kamion crvene boje“, Srđana Koljevića, a 2007. za film „Uvođenje u posao“, Vladimira Momčiloviča.
Član je SOKOJ-a, kao i udruženja kompozitora Francuske, SACEM-a.


Poslednjih godina ostvario je uspešnu karijeru u Japanu, gde je održao više od 150 koncerata na najelitnijm mestima za jazz i world muziku.
2008. godine za japansko tržište objavio je CD „Superbest of Miško Plavi“, kao i CD „Istok ljubi zapad“ za PGP-RTS, dok je poslednji sniman upravo na brojnim koncertima u Japanu, zbog čega nosi naziv „Live in Japan“. Knjiga „Planeta Japan“ je jedna jako interesantna autobiografska zbirka i opisuje više njegovih boravaka u Japanu od 2005. godine sve do današnjih dana.


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Admiral Books; 2011; latinica; 20 cm; 151 str.; 978-86-88617-04-8;