knjizara.com
Petar i lovci na zvezde

Ridli Pirson, Dejv Beri (autor)

Petar i lovci na zvezde
rasprodato

Napeta avantura na pučinama okeana i jednom dalekom ostrvu, posuta čarobnom zvezdanom prašinom...
Ko je bio Petar pre nego što je postao Pan? Siroče koje je zajedno sa četvoricom drugara poslato na Nedođiju, lađu neobičnog imena. Dok kuje planove za beg, Petar će upoznati Moli Aster, tajanstvenu devojčicu koja ga je opčinila hrabrošću, ali i predivnim zelenim očima. Ipak, Petar će ubrzo otkriti da Moli nije obična devojčica: ona je Lovac na zvezde, i traga za zvezdanom prašinom koja poseduje čarobnu moć... dovoljna je samo mrvica te prašine da ljudi polete, ili da rane zacele.
Da bi sačuvali ne

verovatnu tajnu i spasli svet od zla, Petar i Moli moraće da se suoče sa bandama opakih gusara i lopova, sa neobičnim morskim stvorenjima, neprijateljski raspoloženim stanovnicima pustog ostrva i strašnim Gospodinom Smeškom.
Prva avantura jednog od najomiljenijih likova dečje književnosti svih vremena priča je koja će vas sigurno opčiniti i povesti na nezaboravno putovanje – prepuno opasnosti, ali i mističnih i čarobnih trenutaka.

Bestseler Njujork tajmsa

«Beri i Pirson pružaju mladoj publici obilje humora i uzbuđenja. Akcija koja ne staje neće dozvoliti deci da ispuste ovu knjigu iz ruku.»
- Booklist

«Neverovatna avantura koja nas uvodi u priču o Petru Panu. Čitaoci će biti oduševljeni.»
- Kirkus reviews

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Alnari; 2009; latinica; 21 cm; 383 str.; 978-86-7710-396-5;