knjizara.com
Pesma gladijatora

Pol Doerti (autor)

Pesma gladijatora
805 din
U korpu

Trista trinaest godina nakon Hristovog rođenja, pozna rimska imperija poprište je širenja nesvakidašnjih ideja i žestoke borbe za vlast. Nakon Dioklecijanove podele carstva, novi car zapadnog dela imperije postaje Konstantin, rodom iz Naisusa, današnjeg Niša. Zajedno sa svojom majkom Jelenom priprema carstvo da prihvati hrišćanstvo, novu religiju koja se nezadrživo širi imperijom.
Međutim, sami hrišćani sukobljeni su među sobom; podeljeni na dve nepomirljive struje, ogorčeno raspravljaju o tome da li je Hrist zaista Božji sin. U atmosferi takvog razdora, car Konstantin saziva predstavnike sukobljenih strana na debatu u svoju vilu u blizini Rima.
Ubrzo potom,

mračne stvari počinju da se dešavaju. Izaslanike obe strane neko ubija na veoma okrutan način. Napadnuta je i carska vila, a sveti mač koji je pripadao svetom Pavlu ukraden je. Jelena, zabrinuta za sigurnost svog sina, poziva u pomoć tajnog agenta Klaudiju, najlukaviju i najvispreniju među svojim uhodama, ali i opterećenu vezom sa najslavnijim gladijatorom tog vremena, da rasplete opasnu mrežu intriga i zavere.
Dokumentaristički precizno, uz obilje istorijskih podataka, izuzetno verno i uzbudljivo, Pol Doerti nam dočarava intrigantni, nedovoljno poznati Rim četvrtog veka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Stylos art; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 339 str.; 978-86-7473-535-0;