knjizara.com
Pariska biblioteka

Dženet Skeslin Čarls (autor)

Pariska biblioteka
1104 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Zasnovan na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata o hrabrim bibliotekarima Američke biblioteke u Parizu, ovo je nezaboravan roman o ljubavi, prijateljstvu, porodici i moći književnosti da nas pomiri, savršen za ljubitelje romana Kradljivica knjiga.
Pariz, 1939: Mlada i ambiciozna Odil Suše ima sve: svog zgodnog policajca i posao iz snova u Američkoj biblioteci u Parizu. Kada nacisti umarširaju u Pariz, Odil je na pragu da izgubi sve što voli. Zajedno sa kolegama bibliotekarima Odil se pridružuje Pokretu otpora sa najboljim oružjem koje ima: knjigama. Ali kad se rat konačno završi, Odil će umesto slobode okusiti gorak plod neizrecive izdaje.
Montana, 1

983: Lili je usamljena tinejdžerka koja traga za avanturom u gradiću Montani. Njenu znatiželju je probudila starija susetka. Dok otkriva njenu tajanstvenu prošlost, Lili uviđa da dale ljubav prema jeziku, iste čežnje i istu snažnu ljubomoru. I nimalo ne sumnja da ih povezuje mračna tajna iz prošlosti.
Snažan roman koji ispituje posledice naših izbora i odnose koji nas određuju – sa porodicom, prijateljima i omiljenim autorima – Pariska biblioteka ukazuje da se izuzetna hrabrost ponekad nalazi tamo gde je najmanje očekujete.

„Izuzetan roman koji slavi biblioteke kao kolevke zajednice. Pokazuje da su knjige sredstvo za beg, ali i moralno uporište u tmurnim vremenima.“ Metju Salivan

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 506 str.; 978-86-521-3776-3;