knjizara.com
Pametno određivanje cijena

Z. J. Zhang, J. Raju (autor)

Pametno određivanje cijena
rasprodato

U Pametnom određivanju cena, profesori poslovne škole Wharton i priznati stručnjaci za oblast određivanja cena, J. Raju i Z. J. Zhang koriste primere iz oblasti vrhunskih i niskih tehnologija, potrošačkih i industrijskih tržišta, tržišta SAD-a i stranih tržišta kako bi ispričali priče o inovativnim strategijama određivanja cena koje mogu pomoći kompanijama da stvore i ostvare kako novu vrednost, tako i nove potrošače.
Pametno određivanje cena upoznaje rukovodilac marketinških i proizvodnih sektora, povezujući sa korporativnim strategijama, sa mnogim inovativnim pristupima određivanja cena, kao i sa istraživanjima i načelima korišćenim u stvaranju tih pristupa. Ispunjena ilustrativnim p

rimerima iz poslovnog sveta, čitaoci će otkriti u kojim restoranima klijenti sami određuju cene, naučiti kako su Google i ostale kompanije iz industrije vrhunskih tehnologija koristile određivanje cena da preoblikuju celu industriju i razumeti kako direktori u Kini uspešno započinju i vode ratove cenama kako bi pokorili nova tržišta.
Kratak sadržaj:
Uvod: Otisci prstiju nevidljive ruke
Određivanje cijena po principu „Plati koliko želiš”
Zašto su najbolje stvari u životu besplatne
Umijeće ratovanja cijenama
Razmišljati u malim razmjerima
Automatsko snižavanje cijena
Sam odredi cijenu
Pretplati se i štedi: određivanje cijena za ostvarivanje marketinške profitabilnosti
Snobovska premija
„Plati ako djeluje“
Zaključak

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Cene
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Mate; 2012; Broširani povez; latinica; 24 cm; 220 str.; 978-953-246-124-4;