knjizara.com
Osnove bezbednosti mreža

William Stallings (autor)

Osnove bezbednosti mreža
rasprodato

Svrha ove knjige je da pruži praktičan pregled aplikacija i standarda za bezbednost mreže. Naglasak je na aplikcijama koje su u širokoj upotrebi na internetu i korporacijskim mrežama, i na standardima (pogotovo Internet standardima) koji se najviše koriste.

Knjiga je podeljena na tri dela:
Prvi deo. Kriptografija: Koncizan pregled kriptografskih algoritama i protokola na koje se oslanjaju aplikacije za bezbednost mreže, uključujući šifrovanje, heš funkcije, digitalne potpise i razmenu ključeva.
Drugi deo. Aplikacije za bezbednost mreže: Pokriva značajne alatke i aplikacije za bezbednost mreže, uključujući Kerberos, X.509v3 certifikate

, Extensible Authentication Protocol, S/MIME, IP Security, SSL/TLS, IEEE 802.11i Wifi bezbednost i bezbednost oblaka.
Treći deo. Bezbednost sistema: Obrađuju se pitanja bezbednosti na nivou sistema, uključujući pretnje i protivmere za uljeze i viruse, i upotrebu mrežnih barijera.

Ova knjiga sadrži niz pedagoških pomagala, slika i tabela koje razjašnjavaju opis. Svako poglavlje sadrži spisak ključnih reči, pitanja za ponavljanje građe, probleme za domaći zadatak i predloge za dodatno čitanje. Knjiga sadrži takođe i listu često korišćenih akronima, kao i listu referenci.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Računarske mreže
Ostali naslovi iz oblasti: Računari

Izdavač: CET; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 448 str.; 978-86-7991-376-0;