knjizara.com
Olovka piše srcem

Olovka piše srcem
520 din
U korpu

Duhovite i iskrene dečje misli i dosetke koje svakom mame osmeh na lice.
Ako hoćete izveštaj sa lica mesta o tome zbog čega i kako nastaje MIŠLjENjE, obratite se maloj deci, jedinim živim i autentičnim svedocima onog dramatičnog trenutka kad još nerazvijena čula i svest prvi put sreću i upoznaju deo po deo velikog sveta i prvi put mogu sama sebe da identifikuju. Govor i simboli kojima se odrasli služe i komuniciraju zaboravili su lepo i uzbudljivo detinjstvo reči. Izgubljeni raj ličnog upoznavanja i imenovanja, konkretnog, čulnog, životnog povoda za smisao i reč - ti slikoviti predeli pripadaju dalekim i davnim danima ranog detinjstva. Bez iskustva, be

z pamćenja i znanja, prvi put ovde, deca pipaju očima, ušima, svim čulima, i tim neposrednim i burnim doživljajima daju svoja, autentična imena, vrednosti i karakteristike.
Prvi susreti dodir, prvo iskustvo, prvi pokušaj imenovanja, odgonetanja i razumevanja. Ta jedna mala reč, to jedno, subjektivno i delimično tumačenje - tu je sve bogatstvo sveta i naših doživljaja. Samo još na početku otkrivanja i saznavanja naši doživljaji imaju toliko temperature, toliko srećne proizvoljnosti i tu neograničenu raznovrsnost. Samo tih nekoliko prvih godina, dok još saznajemo i učimo sami, bez učitelja, škola i standarda.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Aforizmi , Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Pčelica; 5. izdanje, 2019; Tvrd povez; ćirilica; 16 cm; 116 str.; 978-86-6089-280-7;