knjizara.com
Okupljanje

En Enrajt (autor)

Okupljanje
rasprodato

Tridesetdevetogodišnja irska domaćica Veronika Hegarti izgubila je brata Lijama, koji je, posle dugih godina samouništavanja alkoholom, oduzeo sebi život utopivši se u moru kraj obale engleskog grada Brajtona. Od dvanaestoro braće i sestara, koliko su njihovi roditelji izrodili, Lijam joj je bio najbliži i najdraži. Njegova tragična sudbina povod je porodičnom okupljanju, ali i razotkrivanju užasnih tajni koje sežu u nedokučivi bezdan detinjstva. Ponirući u misteriju sopstvenog postojanja i egzistencije svojih najbližih, Veronika uklanja gustu koprenu svesnog zaborava sa strahota koje su možda i presudno uticale da Lijam krene putem propasti.
Šokantna pro

za En Enrajt, iako izrazito „teška", lako pronalazi put do srca, pa i do stomaka prenutog čitaoca. Teskoba, mučnina, grč i osećanje izgubljenosti protkani su silovitim porivom da se dođe do istine, jer mrtve, kako na jednom mestu kroz Veronikine misli konstatuje Enrajtova, „jedino istina zanima".
Za roman Okupljanje En Enrajt je prošle godine ovenčana prestižnim književnim priznanjem Men Buker, koje se od 1969. godine dodeljuje najboljim piscima Velike Britanije, Irske i nekadašnjih britanskih kolonija

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ostale engleske književnosti, država Komonvelta, Kanade, Australije
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 242 str.; 978-86-7346-674-3;