Obožavateljka

Jasmina Milenković (autor)

Obožavateljka

880 din

Stara cena: 1100 din

U korpu

Kat, glavna junakinja ovog romana, velika je obožavateljka Sajmona Snoua (aluzija na Harija Potera), glavnog junaka istoimenog veoma popularnog serijala knjiga. Ok, ceo svet obožava Sajmona Snoua, ali Kat to shvata kao svoj životni poziv... i zaista je dobra u tome. Ona i njena sestra bliznakinja Rina „upoznale” su Sajmona Snoua još kao deca i to im je pomoglo da se suoče sa gubitkom majke koja ih je napustila.

Čitanje, i ponovo iščitavanje, „kampovanje” po forumima posve-ćenim Sajmonu Snouu, oblačenje poput junaka iz serijala – čini se kao da ne postoji ništa drugo.Katina sestra je, na kraju, ipak uspela da preraste svoju dečju fascinaciju, ali Kat nikako ne može da se odvoji od svog heroja. Ona čak to i ne želi.

Kada su krenule na fakultet, Rina saopštava Kat da neće s njom da deli sobu u internatu. Kat ostaje potpuno prepuštena sebi, izvan sigurnog okruženja na koje je navikla, zabrinuta pre svega za oca, koji nikada do sada nije živeo sam.

Katina najveća briga je: da li otac to može?!

Da li /ona/ može da nastavi dalje bez Rine koja je uvek bila tu za nju?
Da li je spremna da se osamostali? I napiše sopstvene priče a ne tuđe, tj. da li je spremna da ostavi za sobom nasleđe Sajmona Snoua...?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2015; Tvrd povez; latinica; 20 cm; 440 str.; 978-86-6457-041-1;