knjizara.com
Nova Panonija

Predrag Đurić, Frančesko Konte (autor)

Nova Panonija
rasprodato

Ostrvo u severnim morima trebalo je da bude privremeni dom naroda cara Jovana Nenada koji je, pred nevernicima, izbegao iz Južne Panonije nameran da stigne do bratske Rusije. Sudbina je pak htela drugačije te je usputna stanica postala trajno mesto boravka, nazvano Nova Panonija.
U teškim vremenima, pod stalnom pretnjom od napada susednih Neneca i raznih pljačkaša, malom, siromašnom zajednicom vlada despot koji je uveo surovo pravilo po kome su žene muškarci, dok muškarci postaju žene u jesenjoj ceremoniji. Starci su proterani u selo prokletih da tamo iščekuju svoju smrt, crkva je pokorna vlasti koju štiti moćna garda žena ratnica.
Otvoreno su

protstavljanje tiraniji kažnjava se bez milosti.
Dva druga, Leo i Petar, prestrašeni obredom inicijacije i bednim životom koji ih potom očekuje, odlučuju da, uprkos zabranama, pretnjama i opasnostima, pobegnu sa ostrva i potraže sreću na nekim drugim obalama.
Izbor između potpune pokornosti i slobode težak je ali jedino dostojan gordog čoveka, potomka slavnih, pravednih vitezova. Sloboda, međutim, traži žrtve...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Rosencrantz; 2014; Broširani povez; latinica; 25 cm; 48 str.; 978-86-89191-13-4;