Njena tranzicija

Darko Kovačević (autor)

Njena tranzicija

440 din

U korpu

U periodu mučne adolescencije novih nacija, u delu Evrope na kome se prepliću vere, kulture, jezici, običaji, u gradu na granici, daleko od prestonice, odvija se jedna koliko lična toliko i univerzalna tragedija: mlada žena suočava se s iznenadnom smrću muža.

Dok svi oko nje konzumiraju ""vinjak za doručak, bensedine za marendu"", junakinja romana ""Njena tranzicija"" Darka Kovačevića nastoji da vrati osećaj reda u sopstveni uzdrmani život.

Mukla atmosfera grada bez nade, sveprisutno siromaštvo, duboko kulturno i generacijsko nerazumevanje kao i sve druge posledice večne, nedorečene tranzicije balkanskog društva koja kao da je kreirana s namerom da postoji zauvek, svakako joj ne pomažu u tome...

""Njena tranzicija"" je roman o životu u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu, ali je to ujedno i roman o moćima ljubavi i prijateljstva. Ispričana nesvakidašnjim senzibilitetom i mešavinom post-jugoslovenskih jezika, ovo je brutalna, ogoljena i tragikomična, ali ujedno i elegantna, nežna i tužna pripovest o jednoj borbi da se stvarnost živi, da se shvati i razume, i napokon – prihvati.
Ova priča je toliko realna da zalazi u književnu fantastiku.


Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: VBZ; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 131 str.; 978-86-7998-016-8;