knjizara.com
Nikolaj - avanture napuštenog dečaka

Mirjana Stakić (autor)

Nikolaj - avanture napuštenog dečaka
rasprodato

Roman «Nikolaj» je priča o avanturi i magiji, o neverovatnoj pustolovini koju proživljava napušteni dečak Nikolaj, koji detinjstvo provodi u Domu za nezbrinutu decu trpeći zlostavljanja obesnih dečaka.Nikolajevim bekstvom iz sirotišta započinje fantastično putovanje u kome se prepliću snovi, magija i čarolija sa surovom realnosti. Dečak prepoznaje skrivene moći u sebi i postaje đak – čarobnjak u „Školi za izgubljene dečake“ u tajanstvenom zamku Arnije. U školi za čarobnjake Nikolaj stiče znanja koja se ne mogu naučiti u običnoj školi. Uči lekcije srca, prijateljstva i ljubavi. U realnosti, ovog dečaka otimaju trgovci decom i odvode u Italiju da prosi.
„Nikolaj“ je roman koji će va

s naterati da zaplačete i da se nasmejete, da osetite strah i nadu pitajući se hoće li Nikolaj uspeti da spase sebe i svog druga i sapatnika u bolu i zarobljeništvu, malog crnog Mitu. Hoće li mu se ostvariti najveća želja da pronađe roditelje? Da li je zamak Arnije samo san u životu ovog tužnog dečaka ili čuda i čarolije stvarno postoje, samo mi ne umemo da ih prepoznamo?
Topla, dirljiva i potresna priča, koja će nas oplemeniti, jer ćemo iz Nikolajeve sudbine naučiti da život može da bude surov i grub, ali čovek ne sme da bude loš i zao.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjige za školarce , Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Bookland; 2013; ćirilica; 20 cm; 153 str.; 978-86-7182-480-4;