Nevin

Skot Tarou (autor)

Nevin

rasprodato

Rastiju Sabiću, 39-godišnjem tužiocu, suđeno je za ubistvo koleginice i ljubavnice Kerolajn. Danas, u svojoj 60. godini, on je sudija koji se kandiduje za Vrhovni sud, oženjen je ženom koja ima teški bipolarni poremećaj, a uprkos profesionalnom uspehu, sreća mu izmiče, i on u pozne godine nije ušao zadovoljan.
Pokušavajući da otkrije šta to ne valja, uleće u vezu sa Anom, svojom 30 godina mlađom pripravnicom. No poslednji put kad je prevario svoju ženu završio je na suđenju za ubistvo... Godinu i po kasnije, Rasti je ponovo na mestu optuženog, ovoga puta optužen je za trovanje svoje žene.

Pošto se probudio uz njeno mrtvo telo, čekao je čitav dan pre nego što je prijavio njenu smrt. Serija otkrića nateraće na novo podizanje optužnice Tomija Molta, tužioca koji dvadeset godina ranije nije uspeo da pripiše Rastiju krivicu za Kerolajnino ubistvo, i koji se od tada bori sa senkom tog neuspeha.
Godine koje su prošle otkad je Rasti bio na suđenju donele su tužiocu DNK analizu, brzo upoređivanje otisaka prstiju i pretraživanje kompjutera i imejlova. I sam partner u advokatskoj firmi, Tarou ih dodaje u svoj arsenal kako bi napisao roman koji prodire u srž pogrešivosti pravnog sistema i prakse. Dakle, Rasti Sabić je jadan, ali su čitaoci vrlo srećni.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Marso; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 451 str.; 978-86-6107-040-2;