Nestanak Jozefa Mengelea

Olivije Gez (autor)

Nestanak Jozefa Mengelea

524 din

Stara cena: 699 din

U korpu

„Živeo sam s njim, s tom gnusnom, neopisivo bednom ličnošću. Peo sam se u ring. Suočavao se s njim. Prvih šest meseci, dešavalo mi se da u snu vičem njegovo ime.“ - Olivije Gez, za list Mond, 2017.
Godina je 1949: Jozef Mengele stiže u Argentinu. Krijući se iza raznih pseudonima, nekadašnji lekar mučitelj iz Aušvica veruje da može da započne nov život u Buenos Ajresu. Peronova Argentina je predusretljiva, čitav svet želi da zaboravi nacističke zločine. Ali potraga ponovo započinje, i esesovski lekar mora da pobegne, najpre u Paragvaj, potom u Brazil. Lutajući od skrovišta do skrovišta, prerušen i mučen zebnjom, više neće imati mira...

sve do svoje tajanstvene smrti na jednoj plaži, 1979. godine. Kako je esesovski lekar trideset godina uspevao da se izvuče iz mreže?
Nestanak Jozefa Mengelea predstavlja neverovatan prodor u srce tame. Nekadašnji nacisti, agenti Mosada, pohlepne žene i operetski diktatori kreću se u svetu iskvarenom fanatizmom, realpolitikom, novcem i ambicijom. Ovo je danteovska odiseja Jozefa Mengelea u Južnoj Americi. Istorijski roman o njegovom posleratnom bekstvu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2018; Broširani povez; latinica; 21 cm; 208 str.; 978-86-7702-644-8;