knjizara.com
Neoliberalna bajka

Vladimir Milutinović (autor)

Neoliberalna bajka
495 din
Stara cena: 550 din
U korpu

Knjiga “Neoliberalna bajka” govori o danas preovlađujućem pogledu na društvo, ekonomiju i reforme koji uključuje mere štednje u javnom sektoru, privatizacije i smanjivanje nivoa demokratije u savremenim društvima.

Podeljena je na tri celine: Ekonomski neoliberalizam, Neoliberalizam kao filozofija i Neoliberalizam i društvo. Neoliberalizam se u „Neoliberalnoj bajci“ tretira prvenstveno kao ideologija – sistem shvatanja kroz koji tumačimo stvarnost, a potom i kao društveni sistem koji nastaje ili je u velikoj meri već formiran u skladu sa ovim načinom mišljenja. Aparat kojim se neoli

beralizam kritikuje je filozofski, mada u knjizi ima i ekonomskih argumenata i puno referenci na savremeno društvo, posebno društvo u Srbiji.

Pitanja knjige i istovremeno pitanja koja će biti tema njene promocije su: Koja mera javnog i privatnog odgovara savremenim društvima? Da li je neoliberalizam u sebi protivrečna doktrina? Koje delove stvarnosti neoliberalna misao ne vidi? Koji je odnos neoliberalizma i filozofije?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Neoliberalizam
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Dosije; 2014; Broširani povez; ćirilica; 19 cm; 175 str.; 978-86-6047-134-7;