knjizara.com
Neka tuđa pravila

Stiven Kelman (autor)

Neka tuđa pravila
rasprodato

Nedavno prispeo iz Gane s majkom i starijom sestrom, jedanaestogodišnji Harison Opoku živi na devetom spratu zgrade u naselju u siromašnom kraju grada. Drugi najbolji trkač u čitavom sedmom razredu, Hari juri kroz novi život u svojim dorađenim patikama – na kojima su markerom nacrtane Adidasove pruge – blaženo nesvestan veoma stvarne pretnje koja vreba sa svih strana.
Podjednako očaran lokalnom bandom – Družinom s Del farma – i golubom koji mu dolazi na balkon, Hari upija te brojne čudnovate osobine života u Engleskoj: posmatra, sluša i uči lukavstva za preživljavanje u velegradu.Ali kada jednog dečaka

neko izbode nožem na glavnoj ulici a apel policije da se jave svedoci naiđe samo na ćutanje, Hari odlučuje da započne vlastitu istragu ubistva. Tako nehotice ugrožava slabašnu mrežu koju je njegova majka isprela oko svoje porodice u pokušaju da je zaštiti.
Priča o nevinosti i iskustvu, nadi i surovoj stvarnosti, Neka tuđa pravila jeste neodoljiv prikaz dečaka koji balansira na ivici zrelosti i silâ koje ga okružuju i nastoje da uobliče njegov pad.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 297 str.; 978-86-521-0851-0;